Är du ute efter att köpa eller sälja restpartier? Då har du hittat rätt!

Överskottspartier.se är Sveriges största marknadsplats för restpartier och restlager. Allt på sidan säljes och köpes direkt av våra medlemmar, vi gör det bara busenkelt för köpare och säljare att hitta varandra.

Vi vill med denna guiden gå igenom vår site så att du på nolltid kan komma igång med att köpa eller sälja av hela eller delar av ditt lager online.

Då börjar vi!

 

Skapa ett konto:

Du som köpare kan komma åt alla annonser utan ett konto, men för att lägga ut en annons behövs ett konto. Även om du endast är ute efter att köpa överskott rekommenderar vi att du skapar ett konto så att du kan spara annonser och komma tillbaks och kika på dem senare

För att komma igång har du två val. Använd ditt Google/Facebook konto eller skapa ett lokalt konto hos oss. Om du väljer att använda ett Google/Facebook konto så tryck på "Logga in", i annat fall välj "Skapa konto".

 

Kontrollpanelen

Du kommer nu att skickas till din kontrollpanel. Härifrån kan du status på dina annonser och ändra inställningar för ditt konto.

Mina annonser

Härifrån kan du redigera annonser, och se statusen på de annonser du lagt ut. Det finns totalt tre olika typer av statusar:

Väntar på godkännande:
När du lagt in en annons för ett restparti eller överskottslager kommer den att kontrolleras av oss innan publicering. Detta tar normalt inte mer är 24 timmar under vardagar.

Godkänd: 
När din annons väl är godkänd visas den på sidan tillsammans med restpartier och konkurslager som säljes från andra säljare. Alla kan se din annons, oavsett om de har loggat in eller inte.

Blockerad:
I de fall en annons blivit blockerad är den inte synlig för andra personer. Anledningen till en blockering är mest sannolikt att annonsen bryter mot någon av våra regler. Om en av dina annonser blivit blockerad så ta en titt på sidan "Vanliga frågor" och även "Allmänna villkor". När du är säker på vilka våra regler är så prova att lägga ut annonsen på nytt. Om den fortfarande blockeras så vänligen kontakta oss för mer info.

 

Favoriter

Här ser du en lista över annonser du sparat som favoriter. För att ta bort en annons från listan så behöver du klicka på annonsen och sedan klicka på "Ta bort från favoriter".

 

Profil:

Det är härifrån du ändrar och kontrollera dina detaljer. Informationen du fyller i här fylls även i när du skapar en ny annons för ditt restparti.

 

Lösenord:

Det är härifrån du ändrar ditt lösenord. Om du glömt ditt lösenord kan du först klicka på "Logga in" och sedan "Glömt lösenordet" för att få ett nytt skickat till dig.

 

Restpartier säljes! Lägg ut din annons!

Klicka på "Skapa annons". Det är härifrån du tar ditt första steg för att sälja av ditt restparti, så se till så att du gör ett bra fotavtryck!

Kategori

Välj en underkategori, våra huvudkategorier är: Elektronik, Fastigheter & Mark, Hem & Trädgård, Bil & Fordon, Husdjur & Djur, Utbildning, Mat & Jordbruk, Kläder, Skönhet & Hälsa, Övrigt och Medicinsk Utrustning. Se till så att ditt restparti matchar kategorin så gott som möjligt, att lägga upp annonser är gratis, så lägg ut flera annonser om det gör att varorna du säljer matchar kategorierna bättre.

 

Märke

Beroende på vilken kategori du valt kommer det att finnas en lista av märken att välja emellan. Om du inte hittar ditt märke så lämna denna rutan tom. Det är inte obligatoriskt att ange ett märke även om det underlättar när andra söker efter ditt restlager.

 

Titel:

Välj en bra titel som beskriver ditt överskottsparti. En bra titel är mellan 70 och 100 tecken lång. Skriv helst med antal varor i titeln.

 

Annonsbeskrivning:

Det är hit folk som är intresserade utav att köpa upp ditt restparti spenderar den mesta tiden när de kikar på din annons, så se till att skriva annonsbeskrivningen så tydlig och utförlig som möjligt. Här är en del punkter som kan vara bra att ha med.

Kvantitet:
Antalet varor måste vara med om det rör sig om mer än en vara. Alltså i de flesta fallen. Se till så att antalet per varutyp finns med om partiet du säljer innehåller flera varor av olika typer och färger.

Skick:
Om en del av varorna är i nyskick, och en del inte är detta så är det viktigt att information om detta finns med.

Rekommenderat pris:
Om du vet vad försäljningspriset till slutkund för din vara kan ligga på så ta gärna med info om detta med.

Avhämtning eller Frakt:
Om du vet att du endast vill skicka ditt restparti, eller endast accepterar avhämtning är det bra om information om detta finns med här.

 

Skick:

Varornas skick. Om överskottspartiet innehåller varor av blandat skick så ta som sagt med information om detta i annonsbeskrivningen. I dessa fall så välj det skick som majoriteten av varorna motsvarar för denna rutan.

 

Pris:

Priset för partiet och om det är förhandlingsbart eller inte. Priset är obligatoriskt och påhittade priser kan leda till avstängning.

 

BIld:

Du behöver inte lägga upp bilder, men flera tydliga bilder gör det mycket enklare att hitta köpare för dina varor.

 

Platsinformation

Efter att du valt ett område kommer det att skapas en lista med städer i det valda området. Välj den närmaste staden från ditt lager.

 

Säljarens information

Här fyller du i dina uppgifter. Ett giltigt företagsnamn måste uppges för att annonsen ska godkännas. Om du vill att adressen automatiskt ska fyllas i så behöver du ange denna i din profil.

Nu är det bara att klicka på "Spara ny annons" och vänta på att den godkänns!

 

Restpartier köpes! Bläddra bland andras annonser

Nu till lite matnyttig information för dig som är ute efter att köpa upp restpartier på nätet.

Börja från startsidan

Från startsidan kan du snabbt komma igång med sökningen genom att välja en kategori och område och klicka på "Sök efter annonser". 

Lite söktips:

  • Du kan fylla i ett sökord om du vet exakt vad du är ute efter, men detta är inte obligatoriskt. 
  • Om du vill se alla annonser så klicka bara på "Sök efter annonser" utan att fylla i någon mer info.
  • Du kan även gå vidare genom att klicka på en huvudkategori eller underkategori från listorna på startsidan.

 

Sidan som listar annonser

När du gjort ovan kommer du till en sida med ett stort antal annonser. Dessa kan vara allt från enskilda restpartier till kompletta överskottslager. Säljarna kan vara enskilda handlare, konkursbon eller grossister som snabbt behöver likvidera hela eller delar av sitt lager.

Du kan filtrera annonserna på kategorier, underkategorier, märken, områden och städer. Du kan även välja att endast visa partier som överstiger eller understiger ett visst pris. Det är även möjligt att filtrera annonserna beroende på varornas skick. Högst upp till höger finns även knappar för att visa annonserna som rutnät, eller som en lista. Du kan även här välja att sortera annonserna efter datum och pris.

 

Kika på ett restlager eller överskottsparti

Har du hittat ett restparti som verkar passar dig? Vad bra! Klicka på annonsen för att få fram mer information, du kommer då till en specifik sida för annonsen.

Du kan härifrån bläddra bland bilder som säljaren lagt upp. I vissa fall kan även videoklipp synas här. I rutan till höger finns mer information om säljaren, så som företagsnamn och adress. Du kan även härifrån dela annonsen genom Facebook, Google+, Twitter eller LinkedIn, perfekt om du tror att den kan vara något för någon av dina kontakter! 

Alla säljare kan nås direkt genom både e-post och telefon, klicka på den gråa rutan som säger "Klicka för att visa telefonnumret" för att få fram säljarens telefonnummer. Om du klickar på "Svara med e-post" visas ett kontaktformulär. När du fyllt i alla fälten och klickat på "Skicka e-post" får säljaren ditt meddelande till sin e-post inkorg.

Om du tror säljaren har något mer som kan passa dig så klicka på "Fler annonser från den här säljaren" för en komplett lista över alla säljarens annonser.

Om du vill komma tillbaks och kika på annonsen vid ett senare tillfälle kan du även spara annonsen som en favorit genom att klicka på "Favoriter", annonsen sparas då i en lista som du kommer åt genom att gå till kontrollpanelen (högst upp på sidan), och sedan klicka på "Mina annonser" och därifrån klicka på "Favoriter".

Om du tycker att annonsen av någon anledning är olämplig så är vi ytterst tacksamma om du klickar på "Rapportera den här annonsen". Ett formulär visas då där du kan fylla i information. Vi kommer då att kontrollera annonsen.

 

Detta var allt för denna gången!

Vi hoppas att denna övergång av sidan och dess funktioner är till nytta för dig som vill köpa eller sälja av ditt överskott online.

Om du har några åsikter över hur vi kan förbättra sidan så kontakta oss jättegärna! Du når oss genom att klicka på "Kontakta oss" högst upp på sidan.

Tveka inte heller att höra av dig om du skulle ha några som helst frågor eller funderingar.